Hi, guys~!
I have a really nice and delicious desert for you~! It's a typical desert in Chile called "Leche Asada" (or literally "Baked Milk").
Ingredients:
1 Lt whole milk
4 Tablespoons of granulated sugar
5 Eggs
1 Teaspoon of vanilla extract
1 Orange (Optinal)
1 Cup of granulated sugar
Water
1- Pre heat the oven to 360F (Or 180C)
2- Put the cup of sugar on a pot and add water, just enough so all the sugar is wet. Put on low to medium heat and let it do its thing until it looks like caramel.
*If you are brave enough to do this without the water, go ahead. I'm just not... >.<
3- In a bowl mix the milk, sugar, eggs and vanilla.
4- Once the caramel is done, when it changes color to than beautiful caramel color we all love, pour into the baking dish. Make sure it covers all the base of the dish. Let it set for 5 minutes.
5- Once the caramel is set, pour the milk mix on top going through a sieve first to leave all the lumps from the eggs behind.
6- You can add the orange zeste now if you'd like the extra flavor :)
7- Put in the oven and let it bake for 40 minutes or until ir sets and the top is golden brown :P
All done~!
Let it cool before you eat~!
Hola~!!
Les tengo una receta deliciosa~! Es un postre tipico de Chile, "Leche Asada"~!
Ingredientes:
1 Lt de leche
4 Cucharadas de azúcar granulada
5 Huevos
1 Cucharadita de vainilla
1 Naranja (Opcional)
1 Taza de azúcar granulada
Agua
1- Precalentar el horno a 180C (o 350F)
2- Poner en una olla la taza de azúcar y el agua, suficiente para que el azúcar esté mojada. Poner en fuego medio bajo y dejar cocer hasta que se vea como caramelo.
*Si eres lo suficientemente valiente para hacerlo sin agua, adelante. Yo no lo soy... >.<
3- En un bowl mezclar la leche, el azúcar, los huevos y la vainilla
4- Una vez que el caramelo esté listo, cuando cambia de color a ese color caramelo que todos amamos, vertir en una fuente de horno. Asegurarse que cubra toda la base de la fuente. Dejar endurecer por 5 minutos.
5- Una vez que el caramelo esté más duro, vertir la mezcla de leche encima pasandolo por un colador primero para dejar atrás todos esos grumos de los huevos.
6- Aquí se puede agregar el zeste de naranja si quieren agregar ese sabor extra. :)
7- Llevar al horno y dejar cocer por 40 minutos o hasta que cuaje y esté dorado. :P
Listo~!
Dejar enfriar antes de comer~!
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