Tuesday, April 28, 2015
Fluffy Mini Muffins
Yes, I was craving chocolate chip muffins :D I decided to make them on a cupcake pan to make a smaller version than usual muffins because; one, there're cuter that way and 2; I had more control of how much I was eating.
I love this recipe, they come out really soft and the top gets crunchy, which is exactly what I love about muffins~
Enjoy!
Fluffly Chocolate Chip Muffins
Ingredients;
2 cups all purpose flour
1/3 cup light brown sugar
1/3 cup sugar
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup butter (room temperature)
2 eggs
2/3 cup milk
1 1/2 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups chocolate chips (milk or bitter)
Directions;
1- Preheat oven to 400°F. Line muffin pan (or cupcake pan if you want the mini version) with paper liners or spray non-stick cooking spray on each cup.
2- On a bowl mix all the dry ingredients. Set aside
3- On another bowl mix the rest of the ingredients. Save the chocolate chips for later.
4- Add the liquid ingredients to the dry mixture and stir until just combined, be careful not to over mix the batter.
5- Gently fold the chocolate chips into the batter
6- Evenly divide batter into muffin pan wells. Bake for 17-20 min or until you can pick them with a toothpick and it comes out clean.
7- Remove form pan and let them cool for 5 min.
Si, tenia antojos de comer muffins de chip de chocolate :D Decidi usar un molde de cupcakes para hacer una version mas pequeña que los tipicos muffins por dos razones; uno, son mas lindos así y dos, puedo controlar mejor la cantidad que como :P
Me encanta esta receta, los muffins quedan suavecitos por dentro y crujientes por fuera, que es lo que mas me encanta de los muffins~
Disfruten!
Ingredientes;
2 tazas de harina sin polvos
1/3 taza de azúcar morena
1/3 taza de azúcar granulada
2 cucharaditas de polvos de hornear
1/2 cucharadita de sal
110 gramos de mantequilla (a temperatura ambiente)
2 huevos
2/3 leche
1 1/2 cucharaditas de extracto de vainilla
1 1/2 chips de chocolate (de leche o bitter)
Instrucciones;
1- Precalentar el horno a 200°C. Preparar molde de muffins (o de cupcakes si prefieres la version mini muffins) con moldes de papel o enmantequillando cada espacio.
2- En un bol mezclar todos los ingredientes secos. Dejar aparte.
3- En otro bol mezclar el resto de los indredientes. DEjar los chips de chocolate para despues.
4- Agregar los indredientes liquidos con los ingredientes secos y mezclar hasta que esten apenas unidos. Con cuidado de no sobrebatir la mezcla.
5- Suavemente agregar los chips de chocolate.
6- Dividir la mezcla en los moldes de muffin. Hornear por 17-20 min o hasta que al insertar un mondadientes, este salga seco y limpio.
7- Retirar del molde y dejar enfriar por 5 min.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment