I have a really easy and quick recipe for you today~!
Potato Soup
Ingredients:
3 medium potatoes
1 Leek
Chicken or vegetable broth
A bit of milk or heavy cream
Salt and pepper
1- Slice the leek really thin and cook in a big pot with a bit of butter.
2- While the leeks cooks, peel and slice the potatoes. Once the leeks gets soft add the sliced potatoes to the pot and steer together for a bit. (Add a bit more butter if necessary)
3- Next, add the broth (or water, add salt if you choose water) and let get to boil and let the potatoes cook.
4- Once the potetoes are done take them to the blender. A bit of advice, drain the liquid out of the potatoes and leeks but keep it a side for a bit. Put the potatoes on the blender first and little by little add the liquid to it. This way you can get the consistency you prefer, it's easier to put more liquid to the mix than it is to take out when the soup is too thin ;)
5- Take the soup back to the pot on low heat and taste for salt and pepper. When you are ready to serve add a dash of milk or heavy cream to make it smoother.
6- Add any garnish you like; parsley, croutons, chesse, paprika, etc. I had some baguette from the day before and just made some toast with it :)
Enjoy~!
Thanks for reading~!
Hola~!
Tengo una receta fácil y rápida para uds. hoy~!
Sopa de Papa
Ingredientes:
3 Papas medianas
1 Puerro
Caldo de pollo o verduras
Un poco de leche o crema de leche
Sal y pimienta
1- Cortar el puerro en rodajas delgadas y poner a cocinar en una olla con un poco de mantequilla.
2- Mientras el puerro se coce, pelar y cortar las papas en rodajas. Una vez que el puerro este mas blando, agregar las papas a la olla y revolver un poco (Puedes agregar un poco mas de mantequilla si es necesario)
3- Agregar el caldo (o agua, agregar sal si no usaras caldo), dejar hervir y esperar a que las papas esten cocidas.
4- Cuando las papas estén lista llevar a la licuadora. Un consejo para esta parte, separar el liquido de las papas y el puerro. Poner las papas y puerro en la licuadora primero y agregar poco a poco el liquido hasta asi lograr la consistencia deseada. Es mas fácil seguir agregando liquido que tratar de espesar la sopa cuando ya esta muy liquida.
5- devolver la sopa a la olla a fuego lento y probar como está de sal y pimienta. Cuando estés lista para servir agregar un poco de leche o crema de leche para hacer la sopa más suave y lisa.
6- Agregar cualquier adorno que prefieras; perejil, crutones, queso, paprika, etc. Yo tenía un poco de baguette del día anterior y lo serví tostado :)
Que disfruten~!
Gracias por leer~!
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